Dry Ager
Tietoa

Mikä tekee Dry Aged -lihasta niin erityisen?


Hyvä Dry Aged -liha maksaa enemmän kuin tavallinen liha, sillä sitä pidetään hienostuneempana herkkuna, mutta onko se todellakin hintansa arvoista? Mikä tekee Dry Aged -liha lihasta niin erityisen?

Miksi Dry Aged -liha on parempaa lihaa?

Jotta liha olisi sopivaa syötäväksi, sen täytyy riippua teurastuksen jälkeen. Viime vuosina vanha perinteinen tapa, Dry Aged -raakakypsytys, on otettu uudelleen käyttöön lihan riiputuksessa. Dry Aged -kypsytyksessä luullinen rasvainen liha laitetaan roikkumaan 4-6 viikoksi lämpötilaan, joka on vain hieman lämpimämpi kuin sen jäätymislämpötila. Kiitos riiputuksen aikana lihassa tapahtuvan kemiallisen prosessin, Dry Aged -lihassa on ainutlaatuinen aromi, sekä hieno koostumus. Tämä erottaa sen märkäkypsytetystä (wet aged) massatuotetusta lihasta.

Rauhassa ja hiljaisuudessa syntyy paras maku

Dry Aged -lihan suosio perustuu sen ainutlaatuiseen makuun, joka vaatii aikaa kehittyäkseen. Kypsyminen vie aikaa vähintään kolme viikkoa, mutta lihaa voi kypsyttää jopa kahdeksan viikkoa. 28 päivän kuluttua liha on saavuttanut maksimaalisen mureutensa, mutta maku kehittyy ja syvenee vielä tämän jälkeenkin.

Paras liha Dry Aged -kypsytykseen?

Paras naudanliha kuivaan ikääntymiseen

Jokainen, joka panostaa ajallisesti niin paljon lihan kypsyttämiseen, tahtoo myös erinomaisen lopputuloksen. Tämän voi saavuttaa vain laadukkaalla Dry Aged -raakakypsytyskaapilla ja korkealaatuisilla raaka-aineilla. Dry Aged –kypsytys onnistuu vain tuoreella lihalla, jossa on tasainen, vähintään 1cm paksuinen rasvakerros, sekä luu jäljellä. Lihan olisi hyvä ollut riippua teurastamolla mielellään jopa 5-7 päivää ennen kuin se laitetaan Dry Aged -raakakypsytyskaappiin.
Hyvän pihvin takaa liha, joka on ostettu tilalta, jossa eläimiä hoidetaan hyvin ja niiden elämää ja luontaisia elintapoja kunnioitetaan. Eläimen tulisi olla kasvanut ajan kanssa ja rauhassa.

Dry Aged -raakakypsytys vaatii aikaa

Dry Aged -raakakypsytys vaatii ennen kaikkea aikaa, mutta myös hieman tietoa, tarkkuutta laadun suhteen, sekä sopivaa tekniikkaa täydellisen ilmaston saavuttamiseksi. Prosessin etenemistä on seurattava tarkasti, jotta liha ei pääse pilaantumaan. Vain sitoutumisella koko prosessiin, sekä asialle omistautumisella päästään parhaaseen lopputulokseen. Tämä on ainut tapa luoda makuelämys, jota ei voi verrata mihinkään muuhun. Dry Aged -raakakypsytetty liha ei ole pikaruokaa.

Dry Aged -raakakypsytetty liha on kaiken vaivan arvoista

Ripata tavallista lihaa kypsyttämällä kaappiinVasta teurastettu liha ei maistu hyvälle. Dry Aged -raakakypsytetyn lihan erityisyys perustuu sen pähkinäiseen ja voiseen aromiin, sekä hienostuneeseen koostumukseen. Laatuun ja makuun kannattaa satsata.

Jos tahdot Dry Aged -kypsyttää lihasi itse, se onnistuu varmimmin DRY AGER® -raakakypsytyskaapin avulla. Dry Aged -raakakypsytyskaapin omistamisen etu on edullisuus: laadukas tuore liha maksaa neljänneksen siitä, mitä Dry Aged -liha jos sen ostaa valmiina. Riiputusajalla voit itse vaikuttaa lihan maun voimakkuuteen. Oli liha itsekasvatettua tai teurastajalta, Dry Aged -kypsytettynä se tarjoaa todella herkullisen elämyksen ja on kaiken ajan ja vaivan arvoista