Dry Ager
Tietoa

Jääkaapin ja raakakypsytyskaapin ero


Internet on pullollaan ohjeita, joissa neuvotaan kuinka voit raakakypsyttää lihaa jääkaapissa. Joissain yksittäisissä tapauksissa jääkaappi voi ehkä olla vaihtoehto, mutta se ei vedä vertoja raakakypsytyskaapille, sillä tavallisessa jääkaapissa on aina lihan pilaantumisen riski. Jotta liha kypsyisi täydelliseksi, se tarvitsee viileän ilman lisäksi myös puhtaan ilmaston ja se on mahdollista saavuttaa vain raakakypsytystä varten suunnitellulla kaapilla, jollainen myös DRY AGER® on

Viileä ja vakaa

Jotta raakakypsytys onnistuisi, on lämpötilan oltava alhainen. Ihanteellinen lämpötila olisi +1,5°C ja +2°C välissä. Dry Ager –kaapissa lämpötila on säädettävissä kymmenesosan tarkkuudella. Normaalissa termostaatilla toimivassa jääkaapissa tällainen lämpötilasäätely ei ole mahdollista. Jopa elektronisesti kontrolloiduissa jääkapeissa lämpötila heittelee välillä useammankin asteen verran, minkä vuoksi ne eivät sovellu raakakypsytykseen.

Oikeanlainen ilmasto kypsymiseen

Tärkeimmät DRY AGER -asetukset Lämpötilan lisäksi oikeanlainen ja tarkkaan säädelty ilmasto on olennainen raakakypsymisen kannalta. Dry Ager:in tekniikka mahdollistaa optimaalisen ilmankierron kaapissa, vastaavaan ei tavallinen jääkaappi pysty. Tarkkaan säädetyn ilmankosteuden, steriloinnin ja kosteuden poiston ansiosta hometta ei pääse lihaan syntymään. Tämän kaapin etuja on myös se, että se ei tarvitse vesiliitäntää, sillä poistettu kosteus palautetaan järjestelmän kiertoon.

Ihanteellinen tekniikka

Ei ole aivan yksinkertaista kehittää tekniikkaa, jolla saadaan kaappiin muodostettua ei pelkästään täydellinen, vaan myös vakaa ilmasto raakakypsytystä varten. DRY AGER® -kaapissa tässä on todellakin onnistuttu. Lämpötilaa pystyy säätämään kymmenesosien tarkkuudella ja kaapin tekniikka pitää lämpötilan tasaisena vaikka lämpötila kaapin ulkopuolella vaihtelisi suurestikin. Teknisesti merkittävä yksityiskohta on Humicontrol® –ilmankiertosysteemi, joka pitää ilmankosteuden tasaisena ja luo kontrolloidun mikroilmaston.Se ei tarvitse vesiliitäntää ja sitä voi säätää 60% ja 90% välillä. Dx AirReg® -säädin, aktiivihiilisuodatin ja sterilointikärjestelmä tuottavat kaappiin optimaalisen ilmankierron ja –laadun. Käyttäjän on vain huolehdittava kaapin oikeaoppisesta puhdistuksesta ja säännöllisestä huollosta päästäkseen optimaaliseen lopputulokseen ja pitääkseen kaapin hygieenisenä.

Laadukas raakakypsytyskaappi tekee muutakin kuin raakakypsyttää lihaa

DRY AGER-palkinto Saksan muotoilupalkinnolla 2018DRY AGER® ei sovi pelkästään raakakypsytetyn lihan valmistamiseen. Siinä voi kypsyttää myös mm. juustoja, makkaraa ja palvattua lihaa. Tarkkaan säädellyn ilmastonsa vuoksi se soveltuu moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin kypsyttämiseen. Tuoreet yrtit, sekä hedelmät ja kasvikset säilyvät siellä tuoreena paljon pidempään. Loistavien teknisten ominaisuuksiensa lisäksi DRY AGER® -kaappi myös näyttää hyvältä ja se onkin voittanut German Design Award 2018 –palkinnon.